IKAN DILAUT, ASAM DIDARAT... DALAM KUALI, BIKIN MUFAKAT..

Monday, April 25, 2011

Penulisan Senja Terakhir

Assalammualaikum..

Selesai segala urusan baru aku terpandang dan teingat akan tugasan aku, yang kali ini sikit pun aku rasa tidakkan terbeban buat aku.. lantas aku suakan satu senyuman.. mungkin kerana aku suka berceloteh, suka mengarang.. aku dapat tugasan ini dari CIK MUSFIRAH.. sudah beberapa orang mengajak aku menyertai contest yang hadiahnya pada aku sangat lumayan tapi sayangnya, satu pun aku tak pernah join. *maaf*

Hah! sebab apa? ok, aku sebenarnya tak pandai nak join contest serta aku menulis bukan atas mahukan sesuatu.. namun, ia ikhlas dari hati aku. *ceewah!* sebetulnya, aku memang tak pandai nak join.. kadang-kadang teringin juga nak join contest yang diadakan oleh blogger-blogger terkenal contoh abang ben.. dan yang lain. tapi, kadang-kadang syarat yang diletakkan sulit dan aku bukan seorang yang pakar dalam bidang IT ni..

..tapi, hari ini aku buat keputusan mengila dengan mengikuti contest yang dianjurkan oleh blogger ini. anda yang turut berminat boleh [klik] pada pautan ini.

Bagi menjawab soalan yang dikemukakan.. Mengapa aku mengikuti contest ini?
Aku seorang yang bukan terlalu pakar dalam menulis, namun aku tahu setiap yang terhasil ikhlas dan mampu membawa mesej yang ingin disampaikan. Aku join bukan mengharapkan apa-apa, tapi ia adalah sekadar bicara kata bernilai buat semua yang ingin membaca. cukup lah hujah sasatera ni.. jom baca pula. ^___^








HATI

Malam ini ku rasakan sepi..
Telah ku harungi kepahitan hari..
Tenggelam dan kini sentiasa disisi..
Aku tetap masih bersendiri..


Telah ku turuti segalanya..
Ku patuhi segala derita..
Biar ia mencalar dada..
Sehingga sesak dan ku tersiksa..



Walau terlakar segalanya..
senyumankan pasti menjelma..
Mengukirkan  ia semanis kurma..
Hingga tiada dapat dibaca..



Hati gagah berani bangkit berdiri..
Walau musuh sentiasa mencaci..
Jangan gundah atasi keji..
Kelak mereka jatuh tunduk menyembah bumi..



Manusia menggila musuhkan diri..
Saudara mulai disangkakan api..
Bara merebak segenap diri..
Membakar  jiwamu wahai pemudi..
Kau jua yang menyesali..



harap faham lah dengan apa yang nak disampaikan. kalau tak faham.. buat-buat faham.. hahaha
ok, jangan nak gelakkan aku kalau korang rasa aku jiwang.. nanti aku malu... *biasalah orang comel memang selalunya pemalu.*

aku nak cari mangsa jiwang aku...
1) baby kecik
2) WIFE BIEBER
3) bakal ibu
4) wen comel
5) cik SENJA

penulis senja suh aku tag 3 je.. tapi ni dah over.. cam ne?? aku akan tersingkir ke?? hahaha.. maaflah over excited nak kenakan mereka ni.. ^__^

P/S: Smua diantara mereka ni adalah anak kandung suluh budiman (UPSI), 3 diantara mereka mengambil pendidikan awal kanak-kanak, 1 diantara mereka iaitu Cik senja mengambil bidang Bahasa Melayu. dan seorang lagi saya tak dapat kesan dia.. sebab kenal melalui blog sahaja..  tapi, ada masa dan jodoh mungkin akan berjumpe ye cik wen comel.. ^.^ selamat menyiapkan tugasan anda.. anda cuma ada berapa jam sahaja untuk menyiapkannya sebelum atau pukul 12 am.. kejam kan saya..! hahaha.. *gelak jahat*

tarikh tutp 25 hb April 2011
arigato ko zaimas!!!

7 comments :

~achai wife here~ said...

wei..smpai ati k0 ckp ak bkal ibu..lmbt ag wei..next year r..

Cik Senja said...

errkkk...tersekat idea

~ Warna Warni Kehidupanku ~ said...

alololo comel nye baby ! grrrrrrrrr...

Suara Tersekat !!! said...

anis: hehehehe.. bakal2... nk cepat2.. i nak timang anak u...

cik senja: ngam kan.. sbb dia punye name pon penulisan senja..

warna: baby kecik yg berlari terkedek2.. kah3

Wen said...

wen comel? i likeee hehe tapi sowie dear tak sempat sok ada exam...

and wen pon bakal cikgu tadika jugakkkk heheh btw ni ada sikit ole2

http://winkwinkwithwen.blogspot.com/2011/04/fa-tag-wen.html

Suara Tersekat !!! said...

ok wen.. btw nice post.. n thnks.. as jawab lepas exam.. k

QUEENPINK said...

SALAM

JOM JOIN GA SAYA

http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/04/queenpink-lucky-follower.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...