IKAN DILAUT, ASAM DIDARAT... DALAM KUALI, BIKIN MUFAKAT..

Thursday, April 7, 2011

TAK MENYANGKA DAN TAK KU DUGA.. AKHIRNYA...!

Assalammualaikum..
hye abang-abang dan adik-adik yang hensem, kacak lagi bergaya...
hye cik kak dan adik comel, baik, santun dan rupawan....
hahahaha.. hah! ape??? nak buat baik sikit pon tak boleh.. puji je pon...
mane ada nak minta apa-apa.. betul.. cuma puji je...
*hahaha.. gediksss*
macam la ada yang baca entry aku... ^.^'' hah! tak kisah la....




hah.! mari-mari tuan puan dengar ini cerita... kisah saya pula bukan kisah mereka... kalau semua mahu lah tahu.. mari baca jgn segan silu..... * acececehhh..! senang je hati aku walau banyak lagi masalah yang datang.. argghh! relaxn saje..*

ok.. sebenarnye aku nak story mory kat korg... eh!! meh3.. duk rapat2.. *ceh.. macam Cik Kiah pulak aku ni..*

aku.....
aku....



eissshhh!!! malunye nak cite... hmmmm...
korg tengok la sendiri.....



yang ini, seriusly dah lama dah aku anta kat penulisan2u.com...disember lepas waktu tu aku baru je buat blog ni.. tak sampai pun sebulan.. semninggu aku dok belek setiap hari.. mane kot tahu cite ni dapat dikuarkan kat situ.. alih2 tak ada...tetibe semalam... ye.. semuanya semalam... bukan itu je,,, semalam, godek.. punye godek... aku jumpa lagi....



hah.. yang ni pun aku ngaku.. selepas aku rasa percubaan petama aku di penulisan2u gagal *actually tidak*.. hurm..aku pun cuba nasib la post dekat blog koleksi cinta ni... bulan mac yang lepas... hum.. ingatkan mybe tak tersiar.. so, aku pun buat ar derk je.....




alamak..!! sory la kawan-kawan.. siapa yang tunggu tapi tetibe tak ada pun sambungan part ke dua tu.. maaf yea... saya tak sengaja.. mana nak tahu.. ingatkan tak ada.. so minta maaf banyak-banyak....


dan semalam.. ceh.. semalam lagi.... hahaha
aku jumpe pula blog awek sorg ni... aku follow dia pon tidak.. kenal pun tidak.... dia copy aku punye cerita harga sebuah cinta tu.. bulat-bulat pulak tu.. ni aku hanginnnnn jeee...... awek ni comel.. jadi aku tak de la marah dia terus... aku pun senyum je duduk depan laptop.. baca balik entry tu... hah!! SAH!! DIA COPY.. meh tgok awek comel yang aku maksudkan....




hahaha.. comel kan... eh!!! nak ke mana tu?? sabar.. jangan buat report polis.. aku tak habis lagi...
sebenarnya.. dia copy semua tu dengan niat baik... tujuan dia mungkin nak bantu bagi ramai lagi yang kenal dengan penulisan tu... *agak bangga ye.. ayat macam penulis*.... hurm... cube tengok bawah ni...



hah... skarang clear... ?
terima kasih yea Zara.. saya rasa terharu pula.. rasa bertuah.. rasa.. hehehe.. *skema ayat aku* ^.^
walaupun kita tak kenal.. zara boleh pula tolong letak pada blog zara... hurmmm.... agak dihargai, bila mana zara bukan buat plagiat... sbb zara letak link saya disitu... terima kasih..

aku bagi kredit kat zara.. dengan menjadi follower dia.. inilah yang dikatakan.. "org berbudi kita berbahasa"...aku ni susah sikit nak follow org dan bukan menjadi budaya aku bila "u follow me.. i follow u.." sebab pada aku, blog bukanlah untuk dipopularkan.. tetapi yang ingin disampaikan adalah penulisannya yang bagus dan juga ada sedikit bingkisan hati buat pembaca... *yea.. aku sedar aku banyak buat entry merapu*

ok.. lastly, mesti ramai.. *ceh..! sape je la yang nak tahu* dah.. aku tak kisah pun... yang penting aku nak share... hurm... aku jumpa semua ni.. yang kenal jadi aku tak kenal... aku tak tahu pun blog tu wujud jadi aku tahu... smuanya bermula apabila aku....





tadaaaaaa...!!!!! aku menggooglekan cerita harga sebuah cinta... ceh ini semua kebetulan.... bukan nye sengaja... *cehh!! ayat tak menahan. sambil buat muke bangge..*

dan.. akibat itu juga, aku jumpe ramai kawan-kawan aku yang turut share blog aku pada side bar dorg dengan title entry mereka mantap..mesti baca.. jom singgah... *aceeceh.! ni aku main taram je*
thnks pada musfirah, intan, hana, wen, adik manis... dan sory kepada sesiapa lagi yang aku tak share nama... Tuhan sahaja mampu balas.. aku ni ucapan terima kasih je la mampu bagi.. nak belanja roti canai duit dah kering.. poket tu jangan kata habuk.. debu pun tak de.. sory yea... trima kasih..

nak tahu satu rahsia?? aku ni bukan pandai sangat dalam blog ni.. blog ni pun baru je aku buat.. bukak pun jarang-jarang sebab internet susah nak dapat... jadi sory la tak dapat nak post pape atau ubah pape.. nak letak kat sidebar tu pun aku tak tahu.. wakakakaka.. sedihhhh!!!

siapa yang belum tahu, rasa segan nak add aku kat facebook tak pe... like je cerita harga sebuah cinta tu di page facebook.. tak kena bayar kalau like..




tapi kalau da tak sudi dan rasa tak best.. nak buat macam mana kan?? aku terima saja...




anyway, thnks banyak-banyak...
saya tayunk korg!!*hari ni hari gedik untuk aku*


pelajari sesuatu :
1) orang berbudi kita berbahasa- orang buat baik, balas lah dengan kebaikan juga..
2) plagiat-sesuatu jenayah dengan menyalin hasil kerja orang lain dan mengakui itu kepunyaanya.
3) budaya u follow me i follow u - satu budaya yang mana bila kau ikut aku, aku juga akan ikut kau.. benda ni aku taram je.. jangan pergi carik pada kamus dewan pula.. memang takkan jumpa..

P/S: SEDANG BERCHATING DENGAN KAKAK SAYANG.. LAWAK SANGAT!!!! HAHAHA..

2 comments :

~achai wife here~ said...

as lawa....tahniah k..nnt ak cri novel ko 2 kt penulisan 2u tu ye...

Suara Tersekat !!! said...

thnks ya adk maniss.. hhe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...